luni, 2 mai 2011

Primul laptop cu sistemul de operare Chrome OS este produs de Samsung


Imediat după anunţarea sistemului de operare Chrome OS, Google a promis că primele laptopuri bazate pe acesta vor ajunge în magazine nu mai târziu de jumătatea acestui an.

 
Google CR-48


Chiar dacă s-au lăsat îndelung aşteptate, au apărut şi primele informaţii despre versiunea comercială a lui CR-48, prototipul folosit de Google pentru a ne demonstra funcţionalitatea Chrome OS.
Primul notebook oficial pentru Chrome OS va fi produs de Samsung şi va fi bazat pe o platformă Intel, cu procesor dual-core din gama Atom N550, tactat la 1.5 GHz. Configuraţia mai cuprinde 2 GB memorie RAM şi dispozitiv SSD marca SanDisk pentru stocarea datelor. Interfaţa oferită de Chrome OS va fi afişată pe un ecran cu rezoluţie 1280 x 800 pixeli.
Lista dotărilor continuă cu un touchpad produs de Synaptics, webcam integrat, respectiv conectivitate 3G, Wi-Fi, Ethernet şi Bluetooth.
Din păcate o dată concretă de lansare nu a fost încă făcută publică, dar putem spera să aflăm mai multe detalii cu ocazia evenimentului Google I/O developer conference, programat pentru luna viitoare.

Sursa: Gizmodo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu