luni, 2 mai 2011

Firefox 4 - de două ori mai mulţi utilizatori decât IE 9

 

Firefox 4 are de două ori mai mulţi utilizatori decât Internet Explorer 9, câştigaţi în numai jumătate din timpul trecut de la lansarea browserului Microsoft.

În 26 martie, la 12 zile de la lansare, Internet Explorer 9 era folosit de către 1.78% din utilizatorii platformei Windows, în timp ce Firefox 4 avea o cotă de piaţă de 3.64%, chiar dacă în acel moment trecuseră doar 5 zile de la lansare.


Ziua lansării a adus 6 milioane de download-uri pentru Firefox 4, faţă de 2.35 milioane pentru IE9, număr ce a crescut la 15.7 milioane în doar 48 de ore.
Săptămâna trecută Mozilla a continuat programul lansărilor cu o versiune Release Candidate (RC) de Firefox 4 pentru dispozitive mobile, compatibilă cu sistemele de operare Android şi Maemo.


Adoptarea foarte rapidă de care se bucură Firefox 4 poate fi pusă şi pe seama suportului extins pe care acesta îl acordă platformei Windows.
În timp ce Internet Explorer 9 poate fi instalat numai pe Windows 7 şi Vista, Firefox 4 adaugă şi Windows XP în ecuaţie, alături de Windows Server 2003, Windows 2000 şi numeroase versiuni de Linux.
Limitarea impusă de Microsoft pentru Internet Explorer 9 nu este altceva decât o modalitate de a face presiuni asupra utilizatorilor, cu scopul de a impulsiona vânzările pentru sistemele de operare Windows 7 şi Vista, decizie nu tocmai inspirată, care nu face decât să pună în avantaj browserele concurente, printre care şi Firefox 4.

Sursa: Betanews.com

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu