vineri, 13 mai 2011

Google Chrome – folosit de 160 milioane de persoane

Google Chrome practic şi-a dublat numărul de utilizatori, devenind web browser-ul favorit pentru 160 milioane de internauţi din lumea întreagă.
Dacă în urmă cu un an Google Chrome număra doar 70 milioane de utilizatori, creşterea în popularitate de care s-a bucurat printre adepţii platformelor Windows, Linux şi Mac OS X este impresionantă dar nu complet neaşteptată, dat fiind eforturile considerabile depuse de Google pentru promovare şi îmbunătăţirea setului de facilităţi pus la dispoziţia utilizatorilor.



Planurile Google rămân cel puţin la fel de ambiţioase şi pentru lunile următoare, foaia de parcurs pentru versiunile viitoare de Google Chrome conţinând printre altele integrarea funcţiilor de recunoaştere vocală direct în browser şi optimizări pentru îmbunătăţirea interacţiunii cu utilizatorul. Spre exemplu, utilizatorii Google Chrome vor putea folosi funcţia de recunoaştere vocală pentru a traduce în timp real cuvintele rostite, într-una din limbile de circulaţie internaţională suportate de serviciul Google Translate.
În curând, Google Chrome va primi o versiune cu performanţe superioare a motorului HTML5 şi suport WebGL îmbunătăţit.
Indiferent de modificările aduse la nivel de funcţionalitate, Google va continua să acorde prioritate maximă asupra optimizărilor de performanţă şi obţinerea unui nivel de securitate cât mai ridicat.

Sursa: Go4It & Techcrunch.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu