luni, 9 mai 2011

Apple surclaseaza Google devenind cel mai valoros brand al lumii

Apple l-a surclasat pe Google la categoria de cel mai valoros brand din lume, punand astfel capat dominatiei de patru ani a gigantului Internetului.
Potrivit studiului BrandZ, realizat de agentia de branduri globale Millward Brown, brandul lui Steve Jobs valoreaza acum 153 de miliarde de dolari.





Apple ne-a demonstrat ca este pe drumul cel bun inca de anul trecut, cand i-a luat locul lui Microsoft devenind cea mai valoroasa companie tech din lume.
Peter Walshe, director al agentiei Millward Brown, este de parere ca atentia meticuloasa pe care Apple o acorda detaliilor, alaturi de prezenta tot mai sporita a gadegturilor companiei in segmentul corporate i-a permis gigantului din Cupertino sa se diferentieze fata de alti producatori.
In clasamentul realizat de Millward Brown se mai regasesc companii precum Google, care s-a pozitionat pe locul doi, urmat de IBM, pe locul trei si Microsoft pe locul 5.

Reteaua de socializare Facebook si-a facut de asemenea debutul in topul 100 al brandurilor globale, clasandu-se pe locul 35, cu un brand evaluat la 19.1 miliarde de dolari, in vreme ce motorul de cautare chinezesc Baidu a urcat de pe pozitia 46 obtinuta anul trecut pe locul 29.
Valoarea totala a celor 100 de branduri globala a crescut cu 17 procente fata de anul trecut, ajungand acum la 2.4 trilioane de dolari.

                                                                                                                  Sursa hit.ro & reuters.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu