miercuri, 11 mai 2011

Microsoft cumpara Skype!

Este oficial, Microsoft va achiziţiona compania de telefonie prin internet Skype, pentru suma de 8.5 miliarde dolari!
În anunţul oficial dat publicităţii, Microsoft precizează că funcţionalitatea Skype va fi integrată atât cu platforma Windows Phone, dar şi consolele Xbox şi Kinect.
Trecerea Skype în portofoliul Microsoft nu va afecta în mod negativ utilizatorii reţelei Skype aflaţi în afara ecosistemului Microsoft, compania angajându-se să investească în continuare pentru dezvoltarea clienţilor software adresaţi platformelor non-Microsoft.
În urma finalizării achiziţiei, CEO-ul Skype Tony Bates devine subordonat direct pentru Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, iar compania pe care o conduce este redenumită în Microsoft Skype Division.

Negocierile conduse chiar de CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer, încheie una din cele mai mari achiziţii din ultimii 30 de ani de existenţă a companiei şi oferă pentru gigantul software un brand puternic prin care sa-şi facă simţită prezenţa în mediul online. Deloc surprinzător, la negocieri a luat parte şi Nokia, noul partener Microsoft pentru piaţa dispozitivelor smartphone.

În preţul de achiziţie plătit de Microsoft intră şi datoriile Skype, companie aflată într-un proces agresiv de expansiune, care va genera pierderi financiare şi în perioada următoare. Pierderile înregistrate de Skype totalizează 7 milioane dolari, raportate la un venit de 860 milioane dolari. Profitul de exploatare raportat de Skype totalizează 264 milioane dolari.
Datoriile cumulate înregistrate de Skype ating 686 milioane dolari, sumă doar cu puţin mai mică decât pierderile înregistrate de divizia Online Services a Microsoft în decursul ultimului semestru.
Chiar şi cu datorii deloc neglijabile, accesul la un portofoliu cu 663 milioane de utilizatori înregistraţi pare să justifice efortul financiar depus de Microsoft pentru achiziţia unei companii cum este Skype.
Aparent Microsoft doreşte să integreze Skype cu platforma Windows Live şi alte servicii de comunicaţii online pentru piaţa enterprise şi consumer.


Sursa: Go4It &  Kara.allthingsd.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu