vineri, 13 mai 2011

iPad 2 review,din ce in ce mai bine....

iPad 2 a intrat pe piaţa din România spre sfârşitul lui martie, la un preţ de aproximativ 2500 de lei pentru cea mai ieftină versiune (16 GB, Wi-Fi only). Noutăţile pe care le aduce faţă de prima versiune sunt următoarele:
  • Design redefinit - tableta iPad 2 este mai subţire (8,8 mm) şi mai uşoară (601 grame) decât iPad (13,4 mm şi 680 de grame);
  • Procesor Dual Core Apple A5, 1 GHz;
  • Cameră frontală VGA;
  • Cameră HD, amplasată pe spatele tabletei;
  • Giroscop.
Acestea sunt principalele noutăţi pe care le aduce iPad 2. Ecranul a rămas acelaşi (panou IPS, 9.7 inch, 1024 x 768 pixeli), capacitatea de stocare nu s-a modificat nici ea. Există în continuare cele trei versiuni de 16 / 32 / 64 GB, cu sau fără 3G.


Apple iPad 2

Noi ne-am jucat cu modelul cel mai ieftin: iPad 2 16 GB, Wi-Fi only. Aşa cum anul trecut iPad-ul ne-a încântat cu aspectul şi construcţia impecabilă, la fel de plăcut a fost acum primul contact cu iPad 2. Designul, calitatea constructivă şi finisajul de nota 10 sunt trei dintre atuurile pe care Apple a mizat şi a ajuns cel mai valoros brand din întreaga lume, depăşind chiar pe marele Google.

Totodată, deşi românii se plâng de preţurile piperate pentru tabletele Apple, acestea sunt foarte atractive şi competitive - practic, concurenţa este asfixiată şi, cu excepţia Samsung, restul producătorilor de tablete se zbat ca peştele pe uscat în încercarea de a câştiga o cotă de piaţă semnificativă.


Apple iPad 2
Revenind la subiect, iPad 2 este genul de gadget pe care dacă iniţial nu-l doreşti, după câteva zile de utilizare ajungi să râvneşti la el. Totul se mişcă fluent, sistemul este stabil, clipurile rulează impecabil, aplicaţiile din AppStore sunt numeroase şi interesante - mai că uiţi de limitările platformei iOS:
  • Nu suportă widget-uri;
  • Nu poţi trimite fişiere prin Bluetooth;
  • Lipsa suportului Flash;
  • Dependenţa de iTunes;
  • Pentru conectarea perifericelor ai nevoie de adaptoare (USB, HDMI);
  • Fişierele video stocate pe iPad 2 trebuie să fie în format MOV, altfel nu rulează.
Orice ar spune însă lumea de limitări, pe măsură ce foloseşti un produs Apple cu iOS realizezi că totul este gândit spre a simplifica lucrurile şi a face ca totul să fie mai uşor pentru utilizator, nu mai complicat. Spre exemplu, dacă faci dublu click pe butonul de sub display, ţi se deschide o listă orizontală cu toate aplicaţiile recente pe care le-ai lansat (acesta este un fel de multitasking, doar că aplicaţiile nu continuă să ruleze în fundal, ci rămân în stand-by). În plus, dacă derulezi şi mai mult în stânga, ai acces la ultimul player accesat (iPod, streaming player), la controlul volumului şi al luminozităţii. Iar dacă vrei să îţi plasezi shortcut-uri pe ecranele virtuale sau în folder-ul cu aplicaţii, nu ai decât să apeşi prelung item-ul pe care doreşti să-l muţi.

iPad 2  iPad 2
Apple iPad 2 include aproape toate aplicaţiile necesare utilizatorilor:
  • iPod Player - player audio;
  • Video - player video;
  • Photo Booth - fotografii cu efecte speciale;
  • Facetime - aplicaţie pentru convorbiri video;
  • Maps - hărţi, navigaţie;
  • Safari - browser;
  • YouTube;
  • iBooks - magazin şi bibliotecă de cărţi în format electronic;
  • Mail - client e-mail;
  • Calendar, Contacts, Notes - organizator.
Lipsesc aplicaţiile de editare documente, foto şi video, dar acestea pot fi descărcate gratuit sau cumpărate din App Store. Fără îndoială că, în peste cele 65.000 de aplicaţii din App Store, se găsesc aplicaţii pentru toate gusturile şi exigenţele.
Pentru a achiziţiona aplicaţii din App Store, trebuie să-ţi creezi un cont. Din România poţi descărca orice software (gratuit sau contra-cost). În cazul aplicaţiilor contra-cost, plata se face cu ajutorul datelor de pe card.


Apple iPad 2
Performanţele tabletei sunt impresionante. Puterea de procesare şi sistemul de operare excelent optimizat fac din iPad 2 un adevărat bolid multimedia. Toate aplicaţiile rulate se încarcă rapid şi se mişcă fluent. Când urmăreşti un clip sau un film şi vrei să sari la o anumită scenă, vei vedea că derularea se petrece aproape instantaneu (percepţia ta va fi chiar de instantaneu). iPad 2 rulează filme HD 720p, dar nu şi Full HD 1080p.
Există jocuri pentru iPad cu o grafică destul de complexă, dar care mai are încă de evoluat până să poată răpune procesorul.

Apple iPad 2
Camera foto este cel mai controversat element de pe iPad 2. Steve Jobs a zis "să filmeze HD", dar nu a dorit şi fotografii de calitate. O rezoluţie de măcar 3 MP ar fi fost de bun simţ, ceea ce ne oferă însă iPad 2 pe partea de foto aduce parcă a sfidare la adresa concurenţei: 0.7 MP (960 x 720 pixeli), în vreme ce BlackBerry, Samsung şi Motorola au implementat camere de 5 MP. Aşa cum spuneam însă când am testat Xoom, consider camera de pe tablete o facilitate ce ţine de planul secundar. Nu ştiu câţi dintre noi îşi cumpără tableta pentru că are nu ştiu ce cameră. Există destui oameni care-şi cumpără telefon pentru camera foto, dar să-şi ia tabletă pentru cameră încă nu am auzit.

Autonomia tabletei iPad 2 este de lăudat. În momentul de faţă, cu cele aproximativ 10 ore de funcţionare cu Wi-Fi pornit sau în modul de redare video, iPad depăşeşte orice model lansat de competiţie.
Plusuri şi minusuri
[+] Design şi construcţie premium;
[+] Putere de procesare la cel mai înalt nivel;
[+] Autonomie excelentă;
[+] Preţ extrem de competitiv;
[-] Limitările specifice iOS;
[-] Camera foto dezamăgitoare.

Concluzie: iPad 2 este în momentul de faţă cea mai performantă tabletă, deoarece beneficiază de un hardware puternic şi un sistem stabil şi excelent optimizat. Aceste aspecte, alături de designul impecabil şi preţurile bine calculate, fac din iPad 2 un produs pe care orice pasionat de gadgeturi îl priveşte cu interes.

                                                                                                                                sursa :  Go4It.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu