marți, 5 iulie 2011

Logitech Z906- aproape perfect

Zilele acestea am pus la treabă Logitech Z906, cel mai performant sistem de sunet Logitech disponibil pe piaţa din România. Sistemul constă în 5 sateliţi (doi faţă, doi spate, centru), un subwoofer, o consolă de control şi o telecomandă.
Boxele au o putere totală de 500 de Waţi RMS, iar 165 de Waţi ies din subwoofer. Sateliţii au câte 67 de Waţi fiecare. Dar toate aceste valori nu ar înseamna nimic dacă sistemul nu s-ar auzi bine, Logitech a avut însă grijă ca utilizatorii să fie mulţumiţi de calitatea sunetului.
Ţineţi seama că nu avem de a face cu monitoare de studio şi în cele ce urmeză ne vom referi la Z906 dintr-un unghi familiar celor care caută nişte boxe 5.1 de top, dar nu profesionale.
Logitech Z906



Pentru a obţine o părere avizată, am testat boxele Logitech Z906 împreună cu un DJ. Din păcate, nu am avut permisiunea să desfacem sistemul şi să luăm la "puricat" amplificatorul şi alte componente din interior. Chiar şi aşa, urechile noastre "fine" au putut detecta capabilităţile acestui sistem.
Cel mai mult ne-a plăcut subwoofer-ul . Acesta are un aşa numit "ground-delay" specific subwoofer-elor auto, mai mic totuşi decât cele de pe maşină, dar care sună totuşi foarte plăcut.
Folosit mai bine de o oră, subwoofer-ul nu s-a încălzit semnificativ.

Subwoofer Logitech Z906
Subwoofer Logitech Z906
Şi sateliţii sunt de calitate, asta în ciuda faptului că nu sunt dotaţi cu tweetere separate pentru sunete de înaltă frecvenţă ci sunt integraţi în difuzor (inclusiv centrul) care trebuie să acopere o plajă mai largă de frecvenţe.
Per ansamblu, Logitech Z906 oferă un sunet care se apropie destul de mult de sistemele audio Hi-Fi.
Satelit Z906
Satelit Logitech Z906
Calitatea audio contează enorm atunci când alegem un sistem, dar trebuie să recunoaştem că atunci când avem de ales între două produse asemănătoare, începem să ne uităm şi la design. Din acest punct de vedere, Logitech Z906 primeşte o notă foarte bună din partea redacţiei - ne place cum arată, iar construcţia şi materialele folosite sunt şi ele de apreciat.
În fine, consola centrală, cu ajutorul căreia reglăm sunetul pe canale şi alegem intrările audio, este simplă şi practică. LED-urile sunt cele care indică nivelul de volum de pe fiecare canal, iar volumul se reglează fie direct cu ajutorul potenţiometrului de pe consolă, fie din telecomandă.
Consola Logitech Z906
Poate singurul aspect negativ al acestui sistem este acela că, fiind urmaşul lui Z5500 (sistem apărut aproximativ cinci-şase ani), nu aduce prea multe noutăţi în afară de design. Pe de altă parte, în gama de preţ de până în 1500 de lei nici nu prea avea ce să mai ofere în plus.
Cei interesaţi de certificări şi standarde, nu au de ce să-şi facă griji: Logitech Z906 are certificare THX, suport DTS, conversie analog-digital, conectivitate excelentă (poţi conecta maximum şase dispozitive la sistem) - pe scurt tot ce ai nevoie.
Logitech Z906  Logitech Z906
Logitech Z906 Logitech Z906
Plusuri şi minusuri
[+] Sunet puternic, de calitate;
[+] Subwoofer care zguduie apartamentul, deşi este mai compact decât cel de pe Z5500 (are 8 inch diametru şi 165 W, faţă de 10 inch şi 188 Waţi);
[+] Design plăcut şi construcţie premium;
[-] Tweeter integrat în difuzor (dacă ar fi fost separat sunetul reprodus ar fi fost şi mai bun);
[-] Pachetul de accesorii nu conţine adaptor pentru ieşire 5.1 (cei cu laptop-uri care au doar ieşire pentru căşti trebuie să achiziţioneze separat acest accesoriu).


Logitech Z906

Concluzie: Logitech Z906 este un sistem audio de calitate care îşi merită banii, chiar dacă în momentul de faţă preţul de 1500 - 1550 de le i poate fi considerat un pic cam piperat. În acest caz, mai răbdaţi câteva luni şi fiţi cu ochii pe oferte: suntem convinşi că Z906 va putea fi achiziţionat şi la costuri mai rezonabile, undeva la 1250 - 1300 de lei. 


SURSA : GO4IT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu