luni, 4 iulie 2011

LG E2290 un monitor de 7,3 mm grosime

La finalul anului trecut LG ne prezenta un monitor foarte subţire din seria E90. Pentru a obţine o carcasă a panoului extrem de subţire, electronica şi conectorii au fost mutate în baza piciorului. Vă vom prezenta în continuare modelul LG E2290, unul din cele mai elegante monitoare care ne-au stat pe birou. Premiul Excelenţă în design este cât se poate de meritat, aşa cum puteţi observa din imaginile de mai jos.

LG E2290 - un monitor cu design aparte 
LG E2290 - un monitor cu design aparte

Doar 7,3 mm grosime


Atunci când majoritatea componentelor electronice ale unui monitor sunt eliminate din spatele panoului, grosimea ecranului scade destul de mult. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui LG E2290 care măsoară doar 7,3 mm în dreptul ecranului. În zona de contact cu piciorul grosimea creşte puţin, însă aspectul general nu este afectat. Baza monitorului ascunde foarte bine conectorii video şi are la exterior un plastic lucios. Butoanele sunt sensibile la atingere. Cel de pornire se află în colţul din dreapta, iar celelalte patru sunt indicate în zona centrală prin câte un punct luminos.
Conectorii ascunşi
Am mai văzut monitoare care aveau conectorii amplasaţi în spatele bazei, însă în cazul lui LG E2290 ei nu sunt vizibili. Baza este pe jumătate ocupată de partea electronică şi de conectori. Odată conectate mufele, din spatele bazei se văd ieşind doar cablurile. Această acţiune nu este chiar atât de uşoară şi simplă ca la alte monitoare cu mufele la vedere, însă nici nu o faci zilnic ca să fie o problemă. În plus, LG E2290 este foarte uşor şi poate fi manevrat fără probleme. Alimentarea nu se face direct de la priză, ci prin intermediul unui alimentator cât un pachet de cărţi de joc.

LG E2290 - un profil foarte tăios 
LG E2290 - un profil foarte tăios
Specificaţii
  • Diagonală: 21.5", raport 16:9
  • Rezoluţie nativă: 1920x1080
  • Panou: TN
  • Filtru extern: anti-glare (mat)
  • Iluminare cu LED: Da
  • Luminozitate: 250 cd/mp
  • Contrast real/dinamic: nespecificat / 10.000.000:1
  • Timp de răspuns: 2 ms
  • Unghiuri de vizibilitate (o/v): 170 / 160 grade
  • Înclinare picior: nespecificat
  • Intrări video: HDMI, DVI-D, D-Sub
  • Consum: 26 W maxim, 1 W stand-by
  • Dimensiuni: 511 x 399 x 135 mm
  • Greutate: 2,8 kg
  • Sistem VESA: Nu
  • Boxe: Nu
  • Altele: ieşire audio 3,5 mm, suport HDCP


LG E2290 - exclusivitate



Dotări
Monitorul subţire de la LG nu iese în evidenţă cu dotări exotice. Avem o matrice TN cotată cu un contrast dinamic colosal, însă luminozitatea specificată este standard. Filtrul extern mat este de apreciat, iar conectica se aliniază cu majoritatea modelelor de pe piaţă. Butoanele sensibile la atingere sunt cât se poate funcţionale. Apăsarea unuia dintre ele afişează funcţiile asociate în partea de jos a ecranului. Sistemul necesită un timp de acomodare, însă utilizarea lui nu este problematică.
Calitatea imaginii
Cu excepţia unei profunzimi a negrului peste aşteptări, LG E2290 nu ne-a luat ochii la început. Am trecut prin cele patru preset-uri de imagine oferite de producător şi cel care a oferit culorile mai bune a fost Internet. Am ajustat puţin în jos intensitatea culorii primare verde şi am obţinut o imagine destul de echilibrată. Dacă nu vă deranjează o imagine puţin mai închisă, poate fi folosit şi profilul normal cu o setarea gamma 0.
 

LG E2290 - suprafeţe lucioase
La rularea filmelor am apreciat negrul redat de ecranul lui LG E2290. Bleeding-ul este foarte puţin vizibil pe laturile ecranului. Rularea jocurilor nu este o problemă, matricea TN fiind foarte rapidă. Contrastul real măsurat depăşeşte 920:1, iar luminozitatea se apropie foarte mult de cea specificată de producător.

Disponibilitate
Monitorul LG E2290 este disponibil pe piaţa românească la un preţ ce variază între 1.250 lei şi 1.350 lei.
LG E2290 este disponibil şi pe piaţa românească
Concluzie
Monitorul LG E2290 arată superb! Majoritatea colegilor care au trecut prin dreptul lui pentru prima dată, s-au oprit şi s-au uitat mai atent la profilul său. Nu le venea să creadă că este atât de subţire. E2290 nu este însă doar frumos. Performanţele sale sunt bune, iar calitatea imaginii ne-a plăcut. Din nefericire, această bijuterie de monitor are un preţ mare. La acelaşi preţ sau chiar mai mic poate fi găsit un monitor de 24" cu matrice VA mai bună, însă fără designul exclusivist al modelului de faţă.
LG E2290 este disponibil şi pe piaţa românească

Plusuri şi minusuri:
[+] un monitor foarte subţire
[+] matrice TN rapidă şi de calitate
[+] butoane sensibile la atingere
[+] redă un negru profund
[-] preţul mare

                                                                                                                           Sursa : Go4It

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu