duminică, 27 mai 2012

Noul Nikon D3200

In ciuda faptului ca se adreseaza incepatorilor in fotografie, noul DSLR entry-level anuntat recent, Nikon D3200, vine echipat cu 24.2 megapixeli si capacitate de filmare Full HD. Dar pentru ca este un aparat entry-level, ofera o serie de caracteristici menite pentru a face fotografia mai usoara pentru noi veniti.



Modul Ghid de la Nikon, prezent atat pe D3000 cat si pe D3100, se intoarce. Compania a ajuns la concluzia ca acesta ajuta utilizatorii sa inteleaga mai bine optiunile creative, trecand prin intregul proces pas cu pas. In plius, Assist Images foloseste exemple vizuale pentru a ajuta utilizatorii sa identifice fotografiile pe care si le imagineaza, precum cresterea rosului in apusuri sau reducerea de blur.
Sistemul automat de recunoastere a scenei (Scene Recognition System) de la Nikon a analiza o scena si va ajusta focusul, expunerea, si balansul de alb pentru rezultate optime.

Desi este un model entry-level si permite o utilizare mai usoara, Nikon D3200 dispune de specificatii foarte decente. Intervalul ISO porneste de la 100 si creste pana la 6400, extensibil la 12800, pentru conditii de lumina scazuta - insa indiferent de aparatul folosit va recomand sa nu cresteti ISO atat de mult deoarece veti vedea "purici" pe folografiile voastre - si este capabil de a declansa cu o viteza de patru cadre pe secunda. Pe langa acestea, D3200 are si un sistem de focalizare in 11 puncte.



Deoarece a crescut in popularitate, noul entry-level de la Nikon poate inregistra video Full HD si are un buton dedicat pentru inregistrare si microfon integrat, precum si o intrare pentru atasarea unui microfon extern.
De asemenea, Nikon D3200 ofera efecte creative Miniature, Selective Colour, Colour Sketch si Filter Effects.



Compania a introdus simultan adaptorul optional WU-1a Wireless Mobile care poate fi folosit pentru a transmite wireless imagini de la camera la un dispozitiv bazat pe Android.
Compania a explicat ca W-1a este un echipament cu wireless integrat pentru comunicare directa intre camera si dispozitiv fara a fi nevoie de conectarea la un hotspot Wi-Fi extern. Puteti trimite fotografii de inalta calitate si filme direct de la Nikon D3200 la un smartphone sau tableta, sau puteti controla camera cu dispozitivul portabil.
Compania a subliniat faptul ca adaptorul poate fi folosit pentru a elibera spatiu de pe un card de memorie prin transferul fisierelor la un dispozitiv extern.



Deoarece fratele mai mic al lui D3200, adica D3100, a fost primit foarte bine in momentul lansarii, ne asteptam ca si Nikon D3200 sa fie primit cu aceeasi caldura de cei care doresc sa intre in lumea DSLR-urilor.

sursa : itstiri.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu