duminică, 27 mai 2012

Canon EOS 60Da

Canon a anuntat un nou aparat DSLR de fotografiat din seria EOS, insa acesta este conceput special pentru pasionatii de astronomie. Este vorba despre noul model EOS 60Da al companiei japoneze. Proiectat pentru a inlocui curentul EOS 20Da, Canon EOS 60Da ofera o gama de caracteristici concepute pentru a face camera mai atragatoare pentru pasionatii de astrofotografie, incluzand un filtru infrarosu modificat si un senzor de zgomot redus cu sensibilitate hydrogen-alpha sporita pentru o capturare mai buna a nebuloaselor emitente de hidrogen rosu.



In comparatie cu predecesorul sau, Canon EOS 60Da este un upgrade serios: senzorul de 8.2 megapixeli a fost inlocuit cu un senzor CMOS APS-C de 18 megapixeli, in timp ce filtrul infrarosu imbunatatit se mandreste cu o sensibilitate a luminii hydrogen-alpha de trei ori mai mare decat un DSLR Canon normal.
 
Pe spatele aparatului se afla un display Clear View de 3.0 inch ce poate fi rotit in anumite unghiuri si un mod Live-View cu suport pentru iesire TV. De asemenea, este inclusa o functie de fotografiere silentioasa pentru a elimina eventualele vibratii induse de catre declansator care poate misca un telescop din aliniere. Un adaptor pentru telecomanda este inclus in pachet, permitand aparatului Canon EOS 60Da sa lucreze cu controale externe optionale, precum Canon TC-80N3 Timer Remote Control pentru expuneri lungi.



Cu toate acestea, Canon EOS 60Da nu va fi ieftin. Fiind un produs pentru specialisti, vizeaza un anumit segment si va fi disponibil doar la comerciantii de specialitate.
Conform Canon, EOS 60Da va fi disponibil in SUA pana la sfarsitul acestei luni la un pret aproximativ de 1.500$.


sursa : itstiri.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu