miercuri, 18 mai 2011

TABLETA - Ce trebuie sa sti despre ea PARTEA 3

Cât de mare poate fi tableta
  • Tabletele de 10"
Se pare că diagonala de aproximativ 10" a prins foarte bine la consumatori. Dacă Apple foloseşte o rezoluţie de 1024x768 de pixeli, ceilalţi producători s-au îndreptat spre ecrane cu un aspect wide şi o rezoluţie de 1280x800 de pixeli. Diagonla de 10" este îndeajuns de mare pentru a afişa destul de bine o pagină web, dar îndeajuns de mică pentru ca dispozitivul să fie catalogat un ultra-portabil.


Chiar şi pentru vizionarea filmelor sau rularea unor jocuri, suprafaţa de afişare este destul de generoasă. Tastatura afişată are butoane îndeajuns de mari pentru a fi uşor de folosit. Există însă un mic dezavantaj: greutatea. iPad 2 este o tabletă uşoară, însă Motorola Xoom şi Acer Iconia Pad A500 necesită un suport atunci când sunt ţinute cu o singură mână.

TABLETA - Ce trebuie sa sti despre ea PARTEA 2

Clasificarea tabletelor

Deşi nu sunt foarte multe modele importante pe piaţă, tabletele actuale se pot clasifica după sistemul de operare şi după dimensiunea ecranului.
Sistemul de operare
  • iOS
Singurele tablete cu sistem de operare iOS sunt evident cele produse de Apple, iPad şi iPad 2. Avantajele lor principale sunt viteza de lucru şi numărul mare de aplicaţii şi jocuri dezvoltate pentru această platformă. În comparaţie cu concurenţa, tabletele Apple sunt construite integral de producătorul din Cupertino. Nu ne referim la asamblare şi construcţia efectivă a componentelor. Apple a lucrat însă la arhitectura procesorului, tot el produce şi sistemul de operare şi duce o muncă impresionantă pentru a optimiza cât se poate de mult această reţetă. Rezultatul? O tabletă care se mişcă aproape ireproşabil, cu o sumedenie de aplicaţii disponibile şi care s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare.

TABLETA - Ce trebuie sa sti despre ea PARTEA 1

De curând am fost nevoit să răspund mai multor persoane la întrebările "ce este o tabletă?" şi "ce faci cu ea?". Mă aşteptam ca majoritatea persoanelor interesate de un astfel de dispozitiv să cunoască măcar parţial răspunsul la aceste două întrebări. Am ajuns la concluzia că puţini sunt cei care ştiu ce este o tabletă la ora actuală şi sunt familiari cu funcţiile şi limitările ei. Acestea fiind spuse, voi face în continuare o scurtă prezentare generală a tabletelor şi le voi menţiona pe cele care sunt disponibile pe piaţa locală sau care vor fi lansate în curând.

Apple iPad - de la ea a plecat totul
Apple iPad - de la ea a plecat totul


Windows 7 - mai sigur de atat nu se poate

Potrivit unui studiu de securitate întreprins chiar de Microsoft , în care a fost analizată răspândirea vulnerabilităţilor software, breşe de securitate, exploit-uri şi aplicaţii malware, platformele Windows 7 şi Windows Server 2008 R2 sunt de departe cele mai sigure.
Studiul a evidenţiat faptul că generaţia actuală a sistemelor de operare Microsoft, actualizate cu cele mai recente service pack-uri, au demonstrat rate de infectare considerabil mai mici decât sisteme de operare de generaţie mai veche, cum ar fi Windows Vista, dar mai ales Windows XP.



Tableta quad core?

Compania Amazon pregăteşte două tablete, dintre care una de top, ultra-performantă. Tableta are nume de cod "Hollywood" şi, conform zvonurilor, va fi motorizată de viitoarea platformă nVidia Tegra 3, cu procesor Kal-El, cu patru nuclee (quad-core), de cinci ori mai performantă decât dispozitivele cu Tegra 2.
A doua tabletă, nume de cod "Coyote", este una entry-level, bazată pe deja consacratul chipset Tegra 2.

Amazon tablet


vineri, 13 mai 2011

Google Chrome – folosit de 160 milioane de persoane

Google Chrome practic şi-a dublat numărul de utilizatori, devenind web browser-ul favorit pentru 160 milioane de internauţi din lumea întreagă.
Dacă în urmă cu un an Google Chrome număra doar 70 milioane de utilizatori, creşterea în popularitate de care s-a bucurat printre adepţii platformelor Windows, Linux şi Mac OS X este impresionantă dar nu complet neaşteptată, dat fiind eforturile considerabile depuse de Google pentru promovare şi îmbunătăţirea setului de facilităţi pus la dispoziţia utilizatorilor.



iPad 2 review,din ce in ce mai bine....

iPad 2 a intrat pe piaţa din România spre sfârşitul lui martie, la un preţ de aproximativ 2500 de lei pentru cea mai ieftină versiune (16 GB, Wi-Fi only). Noutăţile pe care le aduce faţă de prima versiune sunt următoarele:
  • Design redefinit - tableta iPad 2 este mai subţire (8,8 mm) şi mai uşoară (601 grame) decât iPad (13,4 mm şi 680 de grame);
  • Procesor Dual Core Apple A5, 1 GHz;
  • Cameră frontală VGA;
  • Cameră HD, amplasată pe spatele tabletei;
  • Giroscop.
Acestea sunt principalele noutăţi pe care le aduce iPad 2. Ecranul a rămas acelaşi (panou IPS, 9.7 inch, 1024 x 768 pixeli), capacitatea de stocare nu s-a modificat nici ea. Există în continuare cele trei versiuni de 16 / 32 / 64 GB, cu sau fără 3G.


Apple iPad 2

miercuri, 11 mai 2011

Microsoft cumpara Skype!

Este oficial, Microsoft va achiziţiona compania de telefonie prin internet Skype, pentru suma de 8.5 miliarde dolari!
În anunţul oficial dat publicităţii, Microsoft precizează că funcţionalitatea Skype va fi integrată atât cu platforma Windows Phone, dar şi consolele Xbox şi Kinect.
Trecerea Skype în portofoliul Microsoft nu va afecta în mod negativ utilizatorii reţelei Skype aflaţi în afara ecosistemului Microsoft, compania angajându-se să investească în continuare pentru dezvoltarea clienţilor software adresaţi platformelor non-Microsoft.
În urma finalizării achiziţiei, CEO-ul Skype Tony Bates devine subordonat direct pentru Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, iar compania pe care o conduce este redenumită în Microsoft Skype Division.

luni, 9 mai 2011

Apple surclaseaza Google devenind cel mai valoros brand al lumii

Apple l-a surclasat pe Google la categoria de cel mai valoros brand din lume, punand astfel capat dominatiei de patru ani a gigantului Internetului.
Potrivit studiului BrandZ, realizat de agentia de branduri globale Millward Brown, brandul lui Steve Jobs valoreaza acum 153 de miliarde de dolari.





Feno – un nou concept de laptop care se pliaza


Nu mai exista nicio urma de indoiala ca in viitorul nu foarte indepartat display-urile care se pliaza vor deveni un standard in industria tech. Va mai aduceti aminte de conceptul de laptop care se plia al celor de la Fujitsu? Dispozitivul numit Feno, al designer-ului Niels van Hoof urmeaza aceleasi linii.


HP a lansat EliteBook

HP EliteBook 2760p este un notebook cu ecran touchscreen de 12.1 inch, care poate fi rotit pentru transformarea dispozitivului într-o tabletă veritabilă, dar cu performanţele unui calculator portabil de top.

vineri, 6 mai 2011

Android Market in crestere constanta

Android Market trece printr-o perioadă foarte bună, numărând acum aproape 295.000 de aplicaţii disponibile pentru download, spre deosebire de 381.000 disponibile în Apple App Store.
Numai în luna aprilie, Android Market a primit 28.000 de aplicaţii nou create, spre deosebire de numai 11.000 aplicaţii adăugate în Apple App Store.

joi, 5 mai 2011

A aparut Apple iOS 4.3.3

Apple iOS 4.3.3 este gata de download prin serviciul iTunes.


După ce a stârnit un adevărat scandal pentru modul grosolan în care compromite intimitatea utilizatorilor, lăsând practic la îndemâna oricui informaţii preţioase

miercuri, 4 mai 2011

Seagate oferă primul harddisk de 3 TB

Seagate face un important pas înainte la capitolul eficienţă, oferind primul harddisk de 3 TB echipat cu doar 3 platane, fiecare adăpostind câte 1 TB de date.




luni, 2 mai 2011

Firefox 4 - de două ori mai mulţi utilizatori decât IE 9

 

Firefox 4 are de două ori mai mulţi utilizatori decât Internet Explorer 9, câştigaţi în numai jumătate din timpul trecut de la lansarea browserului Microsoft.

Primul laptop cu sistemul de operare Chrome OS este produs de Samsung


Imediat după anunţarea sistemului de operare Chrome OS, Google a promis că primele laptopuri bazate pe acesta vor ajunge în magazine nu mai târziu de jumătatea acestui an.

 
Google CR-48

duminică, 1 mai 2011

Cele mai mari 3 obsesii tech din 2010: iPhone, iPad si Facebook

Potrivit unor statistici realizate de Yahoo, cele mai importante nume din industria tech in 2010 au fost iPhone, iPad si Facebook - cele trei fenomene care au starnit un entuziasm atat de mare si s-au bucurat de o popularitate atat de sporita, incat le-am putea incadra mai degraba in categoria “Mari obsesii tech ale anului 2010”.

Topul tehnologiei: cele mai influente produse din istorie

Istoria este scrisa de invingatori. Intr-o cursa a celor mai tari gadget-uri si software-uri, Apple a iesit pe primul loc la trei din cinci categorii, propuse de PC Magazine.

LG Optimus 2X in Cartea Recordurilor

Coreenii de la LG inregistreaza record dupa record. Dupa ce la inceputul saptamanii lansau un ecran 3D certificat de catre Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare din lume, astazi compania anunta un nou succes, obtinut de data aceasta prin telefonul Optimus 2X.
Handset-ul a primit recunoasterea oficiala din partea Cartii Recordurilor ca fiind primul smartphone dual-core din lume.